Välj en sida

Församlingsföreståndare Löfstadkyrkan, Tranås.

Välkommen till vår församling!

Tranås är en svensk småstad med knappt 20 000 invånare, där det är lätt att trivas. Staden har ett levande centrum, ett aktivt föreningsliv och fantastiska omgivningar. Sjön Sommen ligger strax utanför stan och här har Löfstadkyrkan två sommarhem precis vid vattnet.

I Tranås finns ett gott samarbete mellan stadens församlingar. Löfstadkyrkan ligger centralt i Tranås och har ca 370 medlemmar. Kyrkan bildades år 2008 då tre församlingar gick samman: Allianskyrkan, Baptistkyrkan och Missionskyrkan. Församlingen tillhör både Equmeniakyrkan och Svenska Alliansmissionen.

I Löfstadkyrkans gemenskap lever vi tillsammans med olika nyanser och tolkningar av vår kristna tro och av Bibelns budskap. Sedan några år lever vi med den här bönen som en grund för allt vi gör: ”Vi vill vara en kyrka för hela livet, där mötet med Jesus Kristus förvandlar: mig, dig och världen.”

Varje vecka öppnar vi en mängd olika mötesplatser för olika åldrar och intressen, med söndagens gudstjänst som navet. Det finns ett stort engagemang i församlingen och detta visar sig bland annat genom det diakonala arbete som församlingen bedriver för stadens hjälpsökande. Varje tisdag finns det lunch och matkassar för dessa hjälpsökande i kyrkan.

Löfstadkyrkan har idag ett flertal anställda med olika inriktningar – där du kommer att få bli en del i det teamet och finna ett gott stöd. Även församlingens styrelse kommer att vara ett gott stöd för dig i ditt arbete.

Som församlingsföreståndare i Löfstadkyrkan ser vi att du har en teologisk utbildning. Är du vår nya församlingsföreståndare som vill leda oss vidare? Välkommen med din ansökan!

ANSTÄLLNING

Tjänsten är heltid Tillträde hösten 2020 eller enligt överenskommelse

ANSÖKAN

Välkommen att skicka in din ansökan till styrelsen@lofstadkyrkan.se senast 13 jan 2020.

Vänligen skicka med en beskrivning av tidigare erfarenheter och ett personligt brev om varför du vill arbeta som församlingsföreståndare hos oss. Intervjuer är planerade att ske under januari.

Lena Nygårds, personalutskottet 070-238 45 65

Urban Kronström, ordförande 070-2669500